Regulamentul Oficial al Concursului National de Dans “Sensation Best Cup”

Publicat de admin pe

Editia a VII-a, 02 – 03 martie 2024, Palatul National al Copiilor, Bucuresti

“Sensation Best Cup” este un concurs national de dans organizat de Scoala de dans SBK (Star Best Kids SRL) in colaborare cu Asociatia SBK – Presedinte Ion Cristina, in weerkendul 02 – 03 martie 2024.

Competitia se adreseaza tuturor dansatorilor, scolilor de dans atat din tara cat si din strainatate, unitatilor de invatamant, palatelor sau cluburilor copiilor din tara, asociatiilor sau fundatiilor, cluburilor sportive de dans, formatiilor si ansamblurilor de dansatori amatori si/sau profesionisti, cu varste cuprinse intre 3 si 30 ani, unde se pot exprima liber prin dans in fata unui juriu alcatuit din profesionisti, oameni de calitate si corecti, din varii stiluri de dans.  

CONDITII DE INSCRIERE SI PARTICIPARE

Inscrierea la Concursul de Dans “Sensation Best Cup” se va face de catre un reprezentat al scolii de dans prin completarea fiselor de inscriere puse la dispozitie de catre organizator, prin formular online: https://bit.ly/inscriereConcursSBC sau descarcand fisa direct in calculator: https://bit.ly/xLs-fisier-descarca si trimis pe email la starbestkids@gmail.com

Inscrierea se considera finalizata numai dupa achitarea taxei de inscriere. 

Taxa de inscriere se poate achita atat cash, la sediul scolii de dans SBK (Str. Graului, Nr. 39,Etj. 4, Sct 4, Bucuresti) cat si prin transfer bancar in contul Nr. RO41BTRLRONCRT0512159501 al Star Best Kids SRL, CUI: 4149275, deschis la Banca Transilvania.  

DATA LIMITA PENTRU INSCRIERI 15.02.2024

In cazul depasirii numarului maxim de momente inscrise, cu o medie de 3 minute pentru o zi de concurs,  organizatorul isi rezerva dreptul de a opri inscrierile inainte de data mentionata mai sus. Dupa data limita de inscriere in competitie nu vor mai fi acceptate inregistrari!

In cazul in care, din varii motive, un concurent sau o echipa inscrisa isi anuleaza participarea, acestia nu vor beneficia de rambursarea taxei de inscriere.

CATEGORII DE VARSTA

 • MINI 3-6 ANI
 • CHILDREN 7-9 ANI
 • JUNIORI I 10-12 ANI
 • JUNIORI II 13-15 ANI
 • SENIORI 16-30 ANI

Exceptand momentele Solo, categoria de varsta se stabileste in urma obtinerii mediei aritmetice a varstei tuturor dansatorilor dintr-o formatie. 

Organizatorul isi rezerva dreptul de a verifica varsta dansatorilor. Fiecare insotitor de grup va avea asupra sa o copie a certificatului de nastere sau a cartii de identitate a fiecarui dansator in parte.

DISCIPLINE DE DANS

 1. Dans clasic
 2. Dans Contemporan 
 3. Open
 4. AcroDance
 5. Dans de character
 6. Dans Lyric / Jazz
 7. Cabaret / Musical
 8. Dans Modern
 9. Dans Sportiv
 10. Dans Latino: Salsa, Bachata, Carraibian
 11. Majorete
 12. MTV Commercial
 13. Show Dance
 14. Folclor
 15. Folclor stilizat
 16. Urban / Street

Confirmam ca se aplica o departajare intre incepatori si avansati. 

Muzica

Muzica pentru fiecare moment va fi transmisa, impreuna cu fisa de inscriere online si trebuie redenumit, mentionand clar formatia/momentul.  

Fiecare coregraf sau reprezentant al unei scoli trebuie sa aiba in ziua concursului si suport de rezerva al melodiilor pe CD sau stick. De asemenea tot el este responsabil pentru calitatea si claritatea fiecarei melodii. Sunt interzise versurile ofensatorii, rasiste si/sau care contin limbaj neadecvat unui astfel de eveniment. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificarea concurentilor.

Limita de timp:

 • Solo (1 dansator):  2:30 min*
  *La cererea unora dintre participanți am modificat regulamentul in ceea ce priveste limita de timp pentru momentele solo.
 • Duo, Trio, Quartet (minim 2, maxim 4 dansatori): 2:30 min
 • Grup (minim 5, maxim 12 dansatori): 3:30
 • Formatie (minim 13 dansatori): 4:30 min

Momentele nu trebuie sa depaseasca timpul limita, dar pot fi mai scurte decat acesta. In cazul depasirii timpului limita de concurs se vor aplica penalizari de punctaj de 0.3 pentru fiecare 10 secunde.

CRITERII DE JURIZARE

 • MUZICALITATE
 • TEHNICA
 • SINCRON
 • ORIGINALITATE
 • PREZENTA SCENICA
 • EXECUTIE

Fiecare membru al juriului va acorda, pentru fiecare moment, note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de jurizare mentionat mai sus, calculandu-se prin medie aritmetica “nota juratului” pentru momentul respectiv.  “Nota finala” a unui moment va fi calculata ca media aritmetica a tuturor notelor juratilor. Clasamentul final va fi determinat de rezultatele in ordine descrescatoare a notelor finale. 

Juriul este format din minim 3 membri la fiecare moment.

Coregrafiile inregistrate intr-o sectiune de dans sau disciplina incorecta vor fi jurizate si transferate in disciplina corecta fara a fi depunctate.

Orice observatie sau lipsa de respect fata de membrii juriului vor fi sanctionate in functie de gravitatea acestor fapte pana la descalificare de catre organizatorul concursului.

Decizia juriului este irevocabila.

Solicitarea comunciarii punctajelor pentru un anumit dans trebuie transmisa de catre reprezentantul scolii de dans pe e-mail

Solicitarea se va transmite in maxim 5 zile de la incheierea competitiei si trebuie sa contina urmatoarele elemente de identificare: numele scolii, numele coregrafiei si numarul de intrare in concurs.

Contestațiile nu se fac pe perioada desfășurării concursului!

PREMII ACORDATE pentru fiecare moment din categoria de varsta si fiecare disciplina de dans

 • LOCUL I     – Diploma, medalie, cupa + premiu surpriza
 • LOCUL II    – Diploma, medalie
 • LOCUL III   – Diploma, medalie
 • MENTIUNE – Diploma 

PREMII SPECIALE – se acorda la finalul intregii competitii

 • Best Moment Solo – Trofeu + 200 lei
  Se acorda pe fiecare categorie de varsta in parte, concurentului cu cel mai mare punctaj.
 • Best Group Moment – Trofeu + 300 lei
  Se acorda pe fiecare categorie de varsta in parte, grupului cu cel mai mare punctaj.
 • Best Choreographic Moment – Trofeu + 500 lei
  Se acorda coregrafului cu cea mai impresionanta coregrafie.
 • Best Dance School – Trofeu + 2.000 Lei
  Se acorda scolii de dans cu media cea mai mare din toata competitia. Nu se vor lua in calcul punctajele de la solo, duo, trio, quartet.

Vor fi oferite pe durata concursului 4 tipuri de premii care constau în bani. Premiile se acordă personal câştigătorilor pe bază de proces verbal ce vor cuprinde datele personale și semnătura acestora.

Plata taxelor de inscriere se vor face catre: 

STAR BEST KIDS SRL Str. Graului, Nr. 39,Etj. 4, Sct 4, Bucuresti, CUI: 41492725 

IBAN RO41BTRLRONCRT0512159501 deschis la Banca Transilvania

Pentru cei ce aleg plata prin numerar va asteptam la sediul scolii de dans SBK din Str. Graului, Nr. 39, Etaj 4, Sct. 4, Bucuresti, de luni pana vineri intre orele 16-20.

Data limita pentru inscriere si achitarea taxelor de participare este 15.02.2024

Dupa efectuarea platii va rugam sa trimiteti dovada platii pe email

Toti apartinatorii au access grtuit in incinta Salii Palatului.

DETALII DESPRE MOMENTE

Balet / Dans Clasic

Tehnici de balet clasic dansat în papuci de balet sau pantofi Pointe. Este posibil să se danseze o coregrafie originală, precum și părți de piese bine-cunoscute. Juriul pune un plus de valoare pe tehnica corespunzătoare și mai ales pe atitudine. Emoția de balet trebuie să fie transmisă și reprezentată în tehnică, postură, şi prezența scenică. Dansul pe „Pointe” este permis începând din grupul de vârstă Junior, ceea ce înseamnă că dansatorul trebuie să fie de cel puțin 12,5 ani (în toate categoriile).

Dans Contemporan 

Este important ca diferitele stiluri moderne, de exemplu Graham, Limon, Horton, Cunningham sau Chladek, pentru a numi câteva, să fie incluse în aceste numere de dans. În plus, sunt permise mișcări contemporane și neo-clasice. 

Latino(salsa,kizomba,bachata,carribean etc.)

Sunt premise toate stilurile latino precum Salsa, Bachata, Merengue, , Mambo, carribean, etc.

Open 

Toate tehnicile, dansurile și spectacolele care nu sunt unice pentru una dintre celelalte discipline desemnate sau care combină diverse tehnici de dans / stiluri sunt clasificate ca disciplină deschisă.

Acro Dance

Dansul acrobatic este definit ca: miscări acrobatice controlate sau elemente gimnice, care implică echilibru, flexibilitate, precum si acrobatii. Dansul trebuie să includă 50% tehnica de dans, coregrafie si miscare fluidă.

Dans de caracter

 Acest dans este o formă teatrală, o formă prelucrată pentru scenă a dansurilor traditionale care impresionează prin prestanță și ritmicitate. Mișcările fac parte din repertoriul baletului clasic inspirate din dansurile tradiționale ale popoarelor europene. Printre adaptările populare de dans ale baletului se numără și cele din Ungaria, Rusia, Polonia, Italia și Spania: csárdás, mazurka, tarantella, flamenco. 

Lyrical

Liric este un stil de dans care combină elemente de balet și tehnici moderne de jazz dance. Acesta este inspirat de versurile și conținutul muzical. Dansul liric necesită folosirea de către dansator/i în coregrafie a mișcării pentru a interpreta muzica și a transmite emoția. Mișcările unui dansator liric încearcă să arate sensul muzicii

Jazz Dance

Există diferite stiluri de dansuri jazz – ce sunt permise – Jazz clasic, Broadway Jazz, Jazz liric sau Jazz latin. Principalele caracteristici includ mişcări de izolare (policentrice) paralelism, contracții, colapsuri, coordonare, impulsuri și dansabilitate la diferite niveluri.

Cabaret / Musical

Combinația irezistibilă între mișcările jucăușe, provocatoare, cu vino-ncoace și coregrafii „funny” și pline de energie ca pe Broadway. Atmosfera boema a night-cluburilor frantuzesti de sfarsit de secol XIX, in care rasuna clinchet de pahare fine. Un dans de societate controversat, stilat si in acelasi timp scandalos, care da frau liber imaginatiei si face obrajii sfiosi sa roseasca

Majorete 

toate stilurile de majorete; accesorii obligatorii – pom-pom sau baston – 80% din timp. Vor fi folosite 80% din dans. Se urmareste sincronizarea și efectul vizual, mișcările clare și precise, tehnica manuirii accesoriilor și executarea elementelor tehnice de dans. Efectul vizual include schimbări de nivel, lucrul în grup, schimbări de formatii.

Dans Modern

Baza pe spontaneitate, acest stil de dans trebuei sa exprime un spirit eliberat, depasind barierele precise si codificate ale baletului. Se va interpreta complexitatea miscarilor in care sunt antrenati muschii corpului, se pot folosi miscari de balet, gimnastica si dans sportiv. Fiecare profesor are libertatea de a aborda un stil propriu de imbinare a muzicii cu miscarea.

MTV Commercial

O fuziune de stiluri diferite de dans cu coregrafii nou create inspirate de tradiția MTV, prezintă show-uri variate și grupuri populare de cântăreți. Este un stil comercial de jazz, o fuziune de Jazz, Funk, Hip Hop sau alte stiluri, pe care le puteți vedea atât live cât și în clipuri video realizate asemenea. Accentul este pus pe prezentare, stil, exprimare și performanță.

Show Dance

Se combina studiul cu tehnica de dans sportiv, cu scopul de a crea diverse coregrafii de scena ce antreneaza publicul spectator.

Urban 

Toate stilurile Urban Dance, cum ar fi Locking, Popping, Electric Boogalloo, House, Crumping, Bboying(nu poate domina numărul), Sunt permise dansuri de petrecere, Wacking sau Vogueing. În prezentare ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute; de asemenea, caracteristicile (muzica, expresia, și îmbrăcămintea) ale stilului ar trebui să fie observate. Sunt permise elemente acrobatice, cu toate acestea nu trebuie să domine (Acro Dance) și trebuie să se încadreze omogen în dans. Se puncteaza costumele ( corespunzatoare stilului ), prezenta scenica si tehnica.

Street Dance

Street Dance este un “termen umbrelă” (o denumire generală) ce denotă mai multe stiluri de dans, ce au evoluat în spații publice precum pe stradă, în curtea școlilor și în cluburi. De cele mai multe ori sunt improvizații, ce au un caracter social și încurajează interacțiunea cu publicul dar și cu alți dansatori. Street dance-ul este dansul conectat la energia si dinamica urbana, la viteza cu care ne traim viata zi de zi. Este definitia nonconformismului, a libertatii de miscare si a improvizatiei, inspirate din muzica hip hop si RnB.

Folclor 

Dansul traditional original este obligatoriu, portul specific, traditia si atitudinea in dans. Sunt permise elemente diferite de dans doar daca fac parte din personajul dansului (ex calusari)

Folclor stilizat 

Dansul traditional original este permis, dar nu obligatioriu, portul specific, traditia si atitudinea in dans pot fi modernizate. Sunt permise elemente diferite de dans, conservand totusi dansul original. Costumele și muzica trebuie să reflecte tradiția folclorică.

REGULI GENERALE

Prin inscrierea la concursul “Sensation Best Cup”, concurentii accepta prezentul regulament prin bifarea sau confirmarea in formularul de inscriere.

Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente survenite in timpul competitiei. Aceasta responsabilitate va fi asumata de catre antrenor sau concurrent. Se recomanda ca fiecare participant sa detina o asigurare medicala.

Comportamentul nesportiv si pertubator in timpul evenimentului poate duce la descalificarea concurentului si, in anumite cazuri, si scoala apartinatoare.

Profesorii, antrenorii, insotitorii precum si spectatorii, pot fi eliminati din concurs in cazul in care comportamentul acestora este considerat necorespunzator. 

Organizatorii isi rezerva dreptul de a verifica varsta fiecarui concurent in parte. Toti concurentii trebuie sa poata demonstra varsta avand la ei o copie dupa certificatul de nastere sau CI.

Accesul pe scena a coregrafului sau a instructorului pentru asezarea concurentilor este interzisa.

Costumele trebuie sa respecte codul etic, evitandu-se tinutele indecente sau ofensatoare.

Este interzis accesul parintilor in back-stage. 

Alimentele si bauturile sunt interzise in sala de spectacol sau in back-stage.

Fumatul este interzis in incinta cladirii unde se desfasoara evenimentul!

Rugam pastrarea curateniei in sala de spectacol, toalete si vestiare.

Pe parcursul competitiei este obligatoriu pastrarea linistii in sala de spectacol, in special in timpul desfasurarii actului artistic.

Va rugam sa nu bloocati culoarele, casa scarilor si iesirile de urgenta.

Organizatorul nu va suporta cheltuielile de cazare, deplasare si masa participantilor in cadrul competitiei de dans.

Sunt interzise materialele de recuzita care pot deteriora suprafata de dans, ex: confetii, obiecte ascutite, pudra de talc, etc..

Accesoriile sunt ppermise, atata timp cat sunt asezate rapid inaintea inceperii coregrafiei si scoase de pe scena la sfarsitul numarului de catre dansatori.

Daca muzica se opreste in timpul reprezentatiei din cauza unei defactiuni tehnice, concurentul/concurentii vor avea dreptul sa danseze din nou fara a fi depunctati.

SBK nu se face responsabil de nici o accidentare/leziune a vreunui competitor/coregraf in timpul transferarii unei recuzite pe sau in afara zonei de backstage. Toate recuzitele sunt utilizate cu riscul dansatorului si a coregrafului.

Toti concurentii, reprezentantii scolilor, vor primi bratari de identificare, de culori diferite in functie de pachetul achizitionat, pentru a putea fi identificati pe parcursul intregului eveniment. Toti participantii sunt obligati sa poarte bratarile si sa le pastreze pe durata intregului eveniment. Bratarile nu vor fi inlocuite, ele trebuiesc reachizitionate integral!

Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru vatamarile corporale sau pierderi de bunuri.

Prin inscrierea la concurs, Inteleg ca Sensation Best Cup este un eveniment cultural si o competitie de dans. Toata lumea, adulti si copii, pot fi fotografiati si/sau filmati si distribuiti pe retelele de Social Media si in Online (Youtube, etc) ca rezultat al momentelor artistice din competitie, in timpul festivitatilor de premiere sau ca simpla prezenta in cadrul Sensation Best Cup.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *